Diane Trommelen als klein meisje op de boerderij

Kom meer te weten over creatieve-doebox.nl

Altijd fijn om te weten wie er achter een webshop zit. Een persoon die je gewoon kan bellen en die een gezicht heeft. Voor de liefhebber een kleine lifestory…

Mijn naam is Diane Trommelen en ben eigenlijk mijn hele leven creatief bezig. Als klein meisje was ik dol op bloempjes plukken en alles wat met de natuur te maken had.

Ik wil, ik ga een bloemenwinkel beginnen!

Het was dan ook niet vreemd dat ik na de mavo een studie zocht in die richting. Ik wilde heel graag een eigen bloemenwinkel.

Na het behalen van mijn diploma heb ik een jaartje gewerkt in een winkel. Heel leuk, maar ik wilde het doen zoals ik het graag deed en dan moet je gewoon voor jezelf beginnen, vond ik. Ik begon een bloemenwinkel in Drunen Noord-Brabant. Een heerlijke tijd en het was een groot succes. 7 jaar heb ik mijn bloemenwinkel gehad.

Diane Trommelen als klein meisje op de boerderij
bloembinderij oase
5 jaar bloembinderij oase
pr bloembinderij oase
Huwelijk Alfred Jodocus Kwak bruidsboeket

Van bloemenwinkel naar creatieve workshops

Waarom ik gestopt ben? Ik doe alles vol overgave, ik werkte ruim 80 uur in de week en dat is lastig combineren met de wens van een gezin en een man die inmiddels ook een eigen bedrijf had.

Ik verkocht de winkel aan Monique die bij me werkte en we verhuisden terug naar waar ik geboren ben. In een nabij gelegen dorpje kochten we een verbouwde boerderij. Daar werd onze zoon Ruben geboren. Heerlijk wonen was het daar op een perceel van 4000 vierkante meter. Dieren, groente-, kruidentuin en een prachtige pluktuin. Ook startte ik hier mijn nieuwe onderneming in het geven van workshops in groendecoraties, 2handjes. En ja dit was vanaf dag één ook weer een succes. De workshops in groendecoraties werden uitgebreid met andere workshops. Glaskralen maken, keramiek glazuren en kookworkshops met mijn broer. Cursisten uit heel Nederland wisten de weg naar Dongen te vinden om een workshop te doen bij 2handjes. Doe ik nog steeds met heel veel plezier, kijk maar op de website.

kinderen

2handjes vaarweg 's gravenmoer
Samen met Diane naar een beurs
2handjes hoge ham 74
hoge ham 74 in dongen
workshops hoge ham 74

Het gaat niet altijd volgens plan…

Maar soms loopt het leven net even iets anders. Er kwam een scheiding tussendoor. Inmiddels had ik twee schatten van kinderen, Ruben en Alexandra en verhuisden we naar een nieuwe mooie plek. Daar ging ik verder met het geven van mijn workshops. Omdat ik toch veel thuis was en opgroeiende kinderen had was de stap naar het verzorgen van kinderfeestjes naast de workshops voor volwassenen een leuke extra stap.

Inmiddels staan de kinderen al grotendeels op eigen benen. Het was tijd om wonen en werken los te koppelen. Wanneer je heel enthousiast bent in je werk is tijd voor jezelf nemen niet altijd gemakkelijk, zeker voor mij. Echt stil zitten is niet zo mijn ding. Nog even dit voor de zaak, nog even dat en dan wil ik ook steeds nieuwe materialen leren kennen. Mijn hobby beeldhouwen daar kwam te weinig van en dan moet je toch weer een knoop doorhakken.

hoge ham 19
tuinkamer hoge ham 19
speksteen bewerken in dongen

Een aparte werkplek, ik ga naar huis en naar mijn werk.

Dat bevalt prima, ik heb een mooie balans gevonden. Ik geef drie dagen per week les in mijn atelier en de administratieve werkzaamheden doe ik thuis. Er is zelfs al tijd voor hobby en mijn moestuin.

atelier 2handjes in Dongen
blije cursisten 2handjes

En ineens stond de wereld op z’n kop

Maar toen kwam Covid-19. Ineens veranderde alles, geen cursisten meer voor de creatieve workshops, een huurpand en helemaal geen inkomen meer. We werden geweldig geholpen door de overheid al los ik het liever zelf op. Kijken naar mogelijkheden zal ik altijd doen. In de 35 jaar dat ik eigen baas ben heb ik wel meer tegenslagen gehad.

Het aanbod aan workshops is groots. Ik ben gaan kijken om deze workshops om te zetten naar doeboxen voor thuis. Eerst heb ik binnen de website van 2handjes een webshop gebouwd om te kijken of er animo was om thuis lekker creatief te zijn.

Het was een geweldig succes. En toen ontstond het idee om het toch los te koppelen van elkaar. Workshops en een webshop met doeboxen voor thuis.

En toen was er creatieve-doebox.nl

Daarom heb ik deze webshop gebouwd. Ik kan nu nog meer creativiteit kwijt. Het is onmogelijk om van alles wat ik bedenk een vaste workshop te maken, maar ik kan er wel 50 doeboxen van maken. Dat is win win, jullie steeds iets nieuws en ik kan mijn creativiteit nog meer delen.

Hier kunnen jullie alles bestellen om thuis creatief aan de slag te gaan, complete doeboxen en nog veel meer. Klik lekker door de webshop en ga me volgen op Social media. Op de website van 2handjes vind je de workshops die je in het atelier kan komen volgen. Ook een aanrader hoor.

Zo, dit was een stukje van Diane